Atlas grupa i Lutah International dogovorile saradnju

Bez autora
Oct 05 2011

Predsjednik Atlas grupe dr Duško Knežević i potpredsjednik kompanije Lutah International Abdulah Saed Lutah potpisali su danas u Atlas kapital centru Protokol o saradnji dvije kompanije. Dokument predviđa uspostavljanje saradnje i stvaranje globalne mreže podrške projektima u oblasti zelenih tehnologija i proizvodnje hrane, intenziviranje saradnje u domenu investicija u kapitalne projekte u Crnoj Gori, saradnja u domenu obrazovanja, a u cilju ostvarivanja dugoročnih benefita za građane Crne Gore i UAE. Arapi su zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru u prvom redu u oblasti nekretnina, sajma, organske hrane i zelene energije. Lutah grupa je jedna veoma snažna porodična kompanija stara preko 60 godina. Aktiva kompanije je vrijedna nekoliko milijardi eura, a svoju aktivnost bazira na finansijama, bankarstvu, nekretninama i zdravstvu. Danas potpisani memorandum o razumijevanju se sastoji iz tri, četiri tačke, a predviđa saradnju u oblasti nekretnina i pravljenju jednog svjetskog sajma po uzoru na Hanover.

Atlas grupa i Lutah International dogovorile saradnjuPredsjednik Atlas grupe dr Duško Knežević i potpredsjednik kompanije Lutah International Abdulah Saed Lutah potpisali su danas u Atlas kapital centru Protokol o saradnji dvije kompanije.

Dokument predviđa uspostavljanje saradnje i stvaranje globalne mreže podrške projektima u oblasti zelenih tehnologija i proizvodnje hrane, intenziviranje saradnje u domenu investicija u kapitalne projekte u Crnoj Gori, saradnja u domenu obrazovanja, a u cilju ostvarivanja dugoročnih benefita za građane Crne Gore i UAE.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je nakon potpisivanja protokola kazao da su Arapi zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru u prvom redu u oblasti nekretnina, sajma, organske hrane i zelene energije.

- Lutah grupa je jedna veoma snažna porodična kompanija stara preko 60 godina. Aktiva kompanije je vrijedna nekoliko milijardi eura, a svoju aktivnost bazira na finansijama, bankarstvu, nekretninama i zdravstvu. Danas potpisani memorandum o razumijevanju se sastoji iz tri, četiri tačke, a predviđa saradnju u oblasti nekretnina i pravljenju jednog svjetskog sajma po uzoru na Hanover. Arapi su zainteresovani da jednu takvu izložbu prebace u Crnoj Gori, odnosno u Budvu. Pored toga zainteresovani su za ulaganje u Atlas banku, rekao je Knežević.

Ministar ekonomije Ujedinjenih arapskih emirata sultan Saed al Mansori, koji je prisustvovao potpisivanju protokola, je izuzetno zadovoljan kako se odvijaju pregovori između EU i Crne Gore.

- Snažno ćemo sarađivati sa Crnom Gorom, čemu će doprinijeti uzajamne posjete zvaničnika iz obje zemlje. Kao što vidite danas su prisutni predstavnici iz različitih ekonomskih sfera kako bismo mogli da sagledamo i shvatimo koje sve mogućnosti za ulaganje nudi Crna Gora. U okviru toga, danas je potpisan sporazum sa Atlas grupom. Ova saradnja biće prvenstveno okrenuta razvoju organske poljoprivrede. Jer se nadamo da ćemo jednog dana iz Crne Gore dobijati upravo takve proizvode u Emiratima, ali i svim zemljama Persijskog zaliva, rekao je ministar Al Mansori.

Privredna delegacija Ujedinjenih arapskih emirata na čelu sa ministrom ekonomije Al Mansorijem posjetila je danas Atlas kapital centar, prvu veliku zajedničku investiciju kompanija iz Crne Gore i Ujedinjenih arapskih emirata.

Lutah i Atlas grupa razvijaće saradnju kredibilnih kompanija iz Crne Gore i Jugoistočne Evrope, djelujući kroz direktne investicije, sajamska predstavljanja i konferencije, što će doprinijeti promociji privreda Crne Gore i UAE. Potpisivanju protokola su prisustvovali gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i ambasador Crne Gore u UAE Aleksandar Eraković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik